Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is een fysiotherapeut met een erkende specialistische master-opleiding fysiotherapie. De fysiotherapeut heeft als doel het herstellen van functies, het voorkomen van klachten en de verbetering van beweging. Dit doen we door middel van advisering, begeleiding en training bij sporters, mensen met een chronische aandoening en andere doelgroepen, ongeacht leeftijd en andere persoonlijke omstandigheden. Een sportfysiotherapeut gebruikt testen om te bepalen of een sporter weer zijn sport kan hervatten na een blessure/operatie.

Sportfysiotherapie is helaas geen beschermde titel, zodat vele fysiotherapeuten zich sportfysiotherapeut noemen, echter hebben deze veelal niet de (3-jarige) masteropleiding gevolgd, bij Fysio2Fit is dit wel het geval!

Met welke klachten kunt u het beste bij een sportfysiotherapeut terecht:

  • Knieklachten
  • Enkelklachten
  • Heup- en bekkenklachten
  • Schouderklachten
  • Revalidatie na een knieoperatie
  • Revalidatie na een enkeloperatie
  • Spier en peesproblemen
  • Terugkomende blessures, screening
  • Hulp bij het (weer) starten van sporten

Afhankelijk van uw doel starten we een bepaalde behandeling. De sportfysio maakt hoofdzakelijk gebruik van oefentherapie, daarnaast krijgt u zelf oefeningen en/of adviezen mee om thuis actief bezig te zijn met het behalen van het gestelde doel. Daarnaast geven we adviezen om prestaties te verbeteren en om klachten in de toekomst te voorkomen.

Kortom iedereen die sport gerelateerde klachten en/of doelen heeft, kan terecht bij de sportfysiotherapeut.

Bij Neil terecht gekomen met een hardnekkige blessure in mijn arm. Het botvlies en de pees bij mijn elleboog bleken fors geirriteerd. Door een goede diagnose, de kundige behandelingen (geen pretje) en oefeningen thuis ben ik eindelijk van mijn klachten af!

Na een zware enkelblessure heb ik zaterdag voor het eerst weer een wedstrijd kunnen voetballen na 4 maanden. Dit dankzij Fysio2Fit! Dankzij de goede behandelingen en trainingen sta ik weer op het veld zonder pijn!

Een half jaar geleden heb ik een zware operatie aan mijn enkelbanden gehad na veel blessureleed aan mijn enkel. Door de sportgerichte behandelingen bij Fysio2Fit kan ik na 2 jaren eindelijk weer op niveau voetballen bij vv Winsum 1!

Met volleyballen gestopt na 2 jaren aanhoudende knieklachten. Fysiotherapie heeft mij voorheen niet geholpen. Door Neil zijn behandelingen zijn mijn knieën veel sterker geworden en kan ik alles weer doen zonder pijnklachten! Ik ga nu Hockeyen, zin in!

Na 4 jaar een 10 banenkaart te hebben gehad bij fysiotherapeuten voor rugklachten ben ik terecht gekomen bij Fysio2Fit. Hier wisten ze snel waar mijn pijnklachten vandaan kwamen en zijn we gericht aan de slag gegaan. Door zijn eveneens gerichte rek oefeningen icm de fysiotherapie kan ik weer eindelijk bewegen zonder rugklachten.

Ik begon het tennisseizoen erg ongelukkig met een peesirritatie in mijn schouder. Geen competitie dacht ik… Echter met de behandelingen van Neil en de oefeningen kon ik 6 weken later weer tennissen en heb zelfs 3 competitiewedstrijden gespeeld!