Ga naar de inhoud

Fysio2Fit opent nieuwe vestiging in Uithuizen! Bezoek de pagina

De voordelen van floaten

Ontdekt de rust en voel het verschil

De voordelen van floaten

De beste resultaten worden behaald wanneer je regelmatig float. Floaten heeft tal van voordelen voor zowel lichaam als geest, waaronder stressverlichting, verbeterde slaap en verlichting van spierspanning. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat floaten goed is voor lichaam en geest, dankzij de hoge concentratie Epsom zout en magnesium in het water. Om echt te ervaren of floaten bij jou past, raden we aan om minimaal 3 keer te floaten. Op deze manier geef je jezelf de kans om de positieve effecten volledig te ervaren en te ontdekken of floaten een waardevolle toevoeging kan zijn aan jouw welzijnsroutine.

Boek nu je eerste sessie en begin jouw reis naar totale ontspanning en welzijn!

Is het tijd voor een floatsessie?

Ervaar je soms dat er nooit genoeg uren in een dag lijken te zijn, en ontspanning er vaak bij inschiet? Merk je dat je snel geïrriteerd bent en kortaf reageert? Misschien voel je je soms uitgeput en heb je weinig energie. Herken je een constante gejaagdheid en het moeilijk kunnen vasthouden van je concentratie? Als dit klinkt als iets wat je meemaakt, dan is het wellicht tijd om wat tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen met een floatsessie!

De positieve effecten van regelmatig floaten

Positieve mentale effecten

 • Verbetert je alertheid en je helderheid
 • Je kan je beter concentreren
 • Je voelt je energieker
 • Ondersteunt meditatie en mindfulness
 • Je komt tot rust en brengt je emotionele balans beter in balans
 • Vermindering van crtisol waardoor er stressverlichting optreedt
 • Vermindert angst en paniek aanvallen
 • Ondersteunt diepe herstellende slaap
 • Je verhoogd je creativiteitsstimulatie

De positieve effecten van regelmatig floaten

Positieve fysieke effecten

 • Een floatsessie staat gelijk aan ongeveer 5 uur slaap
 • Vermindering van het aanmaken van stresshormonen
 • Gaat vermoeidheid tegen
 • Verlaging van de bloeddruk en hartslag
 • Verterkt het imuunsysteem
 • Zorgt voor een betere bloedsomloop
 • Verlicht huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem
 • Verbetert sportieve prestaties en sneller herstel van blessusres
 • Verbetert de ademhaling en de flexibelheid van de spieren

Veelgestelde vragen

Ja, het is mogelijk om een massage en een floatsessie te combineren. Echter, op dit moment bieden we deze combinatie nog niet aan als arrangement. Je kunt echter wel beide afspraken apart inplannen door de online agenda’s naast elkaar te raadplegen. Tussen de twee sessies zal een halfuur pauze zijn, waarin je kunt ontspannen en genieten van een kopje thee. Deze combinatie biedt de mogelijkheid om zowel de fysieke ontspanning van een massage als de mentale rust van een floatsessie te ervaren, wat een uitgebreide en verkwikkende spa-ervaring creëert.

Floating is voor iedereen die zichzelf rust en ontspanning gunt.

Nee, heb je je haar geverfd, dan mag je niet floaten tot je haar niet meer afgeeft.

Jazeker! Het kan zelfs een positief effect hebben op de “harde buiken”. Ook is er een verminderde kans op spataderen en zijn er allerlei positieve effecten doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Ben je vaak misselijk tijdens je zwangerschap, dan kan je beter niet gaan floaten. Het is helaas niet toegestaan om bij ons te floaten wanneer je meer dan 36 weken zwanger bent.

Na de zwangerschap is het belangrijk dat je, vanwege het hoge zoutgehalte in het water, geen open wonden hebt.

Raadpleeg bij medische indicatie altijd eerst de huisarts of behandelend specialist.

U dient een handdoek mee te nemen om u na afloop af te drogen. Eventueel kunt u oordopjes meenemen (voor tegen water in uw oor). Wij bieden gratis schuim oordoppen aan.

Wij hebben 2 floatcabines in 2 aparte ruimtes. Je kan de ruimtes samen met iemand anders reserveren, maar je gaat alleen de ruimte in. Floaten betekent tot rust komen in een prikkelarme omgeving en daarom moet je dit alleen ervaren.

Omdat Floaten zo ontspannend is, vallen veel mensen in slaap tijdens het floaten. Sommigen zeggen dat één uur Floaten (zelfs als je wakker bent) gelijk staat aan vier of vijf uur diepe slaap. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat het de slaapkwaliteit verbetert, dus het is geweldig voor mensen die last hebben van slapeloosheid.

De floatcabine is veel groter dan je zou denken. Je kan je uitstrekken en dan voel je nog steeds de zijkant niet. Als je nerveus wordt kan je altijd de kap open laten staan. Je hebt de volledige controle.

Je kan een sessie boeken van 45 en van 60 minuten. Je huurt dan de floatkamer voor die tijden. Voor en na het Floaten moet je douchen, dit zit in deze tijd inbegrepen.

Boek vandaag nog jouw floatsessie

Ervaar de voordelen van floaten

Regelmatig floaten biedt een scala aan voordelen, zoals stressvermindering, verbeterde slaapkwaliteit, en pijnverlichting. Het kan ook helpen bij het versnellen van herstel na inspanning, het bevorderen van focus en concentratie, en het verminderen van angst en depressie. Kortom, floaten is een geweldige manier om zowel fysiek als mentaal welzijn te bevorderen. Kom snel langs voor een floatsessie en ervaar zelf de voordelen!