Ga naar de inhoud

Vanaf 22 juli t/m 1 sept hebben wij een zomerrooster, check de updates Meer info

Hoe ziet een floatsessie eruit?

Je eerste floatsessie is geboekt, hoe zal het zijn?

Waar moet je omdenken en wat kun jij verwachten?

Bij Floating Winsum vinden we het essentieel dat je volledig op de hoogte bent van wat je te wachten staat tijdens je floatsessie. We willen dat je ontspannen aan je ervaring begint, daarom delen we graag alle benodigde informatie. Van wat je kunt verwachten tot wat je moet meenemen en waar je aan moet denken – wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent. Op die manier kun je met een gerust hart en ontspannen geest beginnen aan je floatsessie, en optimaal genieten van de rustgevende ervaring die het biedt.

Je floatsessie nog niet geboekt? Dit kun je doen via onderstaande knop!

Voorbereiden op je floatsessie

Kijk je er al naar uit? Wij informeren je graag zo goed mogelijk op hoe jij je het beste kunt voorbereiden op je floatsessie.

Onderstaand hebben wij een stappenplan voor je uitgezet voor de beste voorbereiding.

 • Scheer je 24 uur voor de sessie niet
 • Heb jij je haar geverfd? Het is alleen mogelijk om te floaten wanneer je haar niet meer afgeeft.
 • Nuttig geen alcohol, koffie of drugs voor de sessie
 • Neem een handdoek mee om je te drogen. Naar wens kun je ook een extra handdoek meenemen om op te staan na het floaten.
 • Vind je het fijn om badslippers te gebruiken voor wat meer grip? Neem ze vooral mee.
 • We hebben shampoo, zeep en oordoppen gratis beschikbaar. Wens je graag je eigen artikelen te gebruiken? Neem dit dan gerust mee.
 • Denk om je andere uiterlijke verzorgingsartikelen zoals make-up of je bodylotion. Wij raden het aan om je na de sessie lekker te verwennen met een fijne zachte bodylotion.
 • Wij hebben een fohn voor je beschikbaar
 • Kom gerust in comfortabele kleding, zo kun je je gemakkelijk weer aankleden na je sessie. Je badkleding mag je thuislaten, badkleding is niet toegestaan in ons floatbad.
 • Alles ingepakt? Kom rustig en op tijd onze kant op, zo kom je relaxt bij ons aan en zorgt dit voor een positief effect op je floatsessie.
 • Welkom bij Floating Winsum

  Bij aankomst op Het Aanleg 1, meld je je aan bij de balie. Onze collega’s zullen je een korte uitleg geven over het floaten. De floatpod bevindt zich in een floatkamer met douchegelegenheid die speciaal voor jou is gereserveerd. Je hebt de kamer geboekt voor een sessie van 60 minuten.

  Na de uitleg is het tijd om te ontspannen. Kleed je uit, spoel je af en stap rustig in de floatpod. Neem eerst even plaats voordat je op je rug gaat liggen. Het drijven begint.

  Floaten

  Terwijl je in de cabine drijft, kan het zijn dat je even moet wennen, maar geef je er gewoon aan over. Binnen enkele minuten zul je eraan gewend zijn en kun je echt goed ontspannen. De floatsessie is gestart en zal ongeveer 45 minuten duren.

  Tijdens je floatsessie heb je de controle over het licht en de muziek. Op de achtergrond speelt rustgevende muziek.

  Ontspan en relax!

  Zodra de pomp in het bad weer begint te werken, kun je rustig rechtop gaan zitten. De floattijd zit erop. Neem de tijd, laat het meeste water van je afdruipen voordat je uit het bad stapt.

  Daarna spoel je tijdens het douchen grondig het zoute water van je af voordat je rustig jezelf klaarmaakt.

  Na de floatsessie bieden we je graag een kopje thee of koffie aan om de ervaring even te laten bezinken. Door even kort een rustmoment te nemen in plaats van meteen te vertrekken, verleng je de positieve effecten van het floaten!

  Je reactie na de floatsessie

  Na een floatsessie kunnen de reacties erg verschillen. Sommigen kunnen zich tijdens hun eerste sessie direct overgeven aan de ontspanning, terwijl anderen hier wat meer moeite mee hebben. Sommigen vallen misschien zelfs in slaap, terwijl anderen dat niet doen. Het is belangrijk op te merken dat dit niet gevaarlijk is, aangezien je blijft drijven en niet kunt omkeren.

  Het kan zijn dat je tijdens de sessie nog wat moeite hebt om te wennen, je je misschien verveeld voelt en denkt dat het niet echt iets voor jou is. Anderen ervaren de effecten pas later, tijdens de nachtrust of bijvoorbeeld in de spieren. Vanwege deze diversiteit aan reacties kunnen wij niet voorspellen hoe het voor jou zal zijn; dit zul je echt zelf moeten ervaren.

  We raden aan om minimaal 3 keer te floaten om de effecten goed te voelen en te ontdekken of het echt iets voor jou is!

  Boek vandaag nog jouw floatsessie

  Ervaar de voordelen van floaten

  Regelmatig floaten biedt een scala aan voordelen, zoals stressvermindering, verbeterde slaapkwaliteit, en pijnverlichting. Het kan ook helpen bij het versnellen van herstel na inspanning, het bevorderen van focus en concentratie, en het verminderen van angst en depressie. Kortom, floaten is een geweldige manier om zowel fysiek als mentaal welzijn te bevorderen. Kom snel langs voor een floatsessie en ervaar zelf de voordelen!