Ga naar de inhoud

Fysio2Fit opent nieuwe vestiging in Uithuizen! Bezoek de pagina

JEUGDFITNESS

Veiligheid staat voorop!

Krachttraining voor jongeren bij Fysio2Fit

Steeds meer jongeren beginnen met krachttraining. Ook wij zien dat er in toenemende mate op steeds jongere leeftijd gestart wordt met krachttraining. Soms al op 12/13-jarige leeftijd. Binnen ons sportcentrum hechten we grote waarde aan het veilig en verantwoord trainen. Dit is voor een ieder belangrijk om je doelen sneller te bereiken, maar ook zeker om blessures te voorkomen. Daarom moeten jongeren onder de 15 jaar eerst onder begeleiding trainen en mogen ze pas alleen komen als ze geslaagd zijn voor de jeugdtest. Jongeren ouder dan 15 jaar mogen vrij fitnessen indien ze de techniek goed beheersen. Als wij vinden dat dit niet het geval is, dan moet diegene eerst weer onder begeleiding trainen.

Samen zorgen we ervoor dat iedereen op een veilige en correcte manier kan sporten.

IS KRACHTTRAINING SCHADELIJK VOOR JONGEREN?

Krachttraining hoeft geen zorgen te baren, zelfs niet voor kinderen en jongeren, zolang het maar goed gebeurt. Vroeger dachten mensen wel eens dat het schadelijk kon zijn, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Net als bij elke sport, kunnen er wel eens blessures optreden, maar zolang je de oefeningen goed doet en niet te zwaar begint, is de kans niet groter dan bij andere sporten. Dus maak je geen zorgen, bij Fysio2Fit zorgen we ervoor dat sporten altijd leuk blijft, met een glimlach!

Om deze reden hebben wij ervoor gekozen om jeugd t/m 15 jaar te laten sporten onder begeleiding. Lees hieronder meer.

Jeugd t/m 15 jaar

Voor jongeren tot en met 15 jaar is het vereist om je in te schrijven voor de speciaal gereserveerde fitnessuren. Deze uren zijn te vinden in het rooster van Virtuagym. Kies een beschikbare tijd en meld je aan. Buiten deze aangewezen uren is fitnessen voor jongeren onder de 16 jaar niet toegestaan.

Jongeren tot en met 15 jaar worden begeleid door onze instructeurs en kunnen kiezen uit een van de vier trainingsschema’s van Fysio2Fit. Deze schema’s zijn ontworpen om jouw doelen op een effectieve, veilige en efficiĆ«nte manier te bereiken. Als je ervoor kiest om niet hoofdzakelijk krachttraining te doen, kan dit in overleg met de instructeur worden aangepast.

Als je technisch goed en verantwoord traint, mag je buiten deze vaste tijden komen sporten, maar hiervoor moet je toestemming krijgen van de coaches. Hiervoor zal een jeugdtest worden afgenomen, zodra deze is geslaagd krijg je toestemming.

Proeflessen voor jongeren tot en met 15 jaar zijn alleen mogelijk tijdens begeleide momenten en moeten van tevoren worden aangevraagd.

Jeugd 16 t/m 22 jaar

Voor jongeren van 16 & 17 jaar die willen fitnessen, raden we ten zeerste aan om (als je kracht wilt trainen) een van onze schema’s te volgen. Wij zullen onze begeleiding ook hier gaan intensiveren, omdat we zien dat er nog vaak trainingsfouten worden gemaakt.

Voor krachttraining vanaf 18 jaar adviseren we ook onze schema’s.

Ontdek de voordelen van jongerenfitness

Start vandaag nog met onze jongerenfitness!

Zin om je energie te laten knallen en tegelijkertijd aan je fitheid te werken? Start dan nu met onze jongerenfitness en geef jezelf de boost die je nodig hebt! Bij ons krijg je workouts op maat, begeleiding die bij jou past en een omgeving vol energie en fun, allemaal onder het toeziend oog van een ervaren begeleider. Waar wacht je nog op? Neem contact op voor een gratis proefsessie en ervaar zelf de kracht van jongerenfitness bij ons in Winsum!