Ga naar de inhoud

Fysio2Fit opent nieuwe vestiging in Uithuizen! Bezoek de pagina

Elleboogblessures

Deskundige begeleiding voor een gezonde elleboogfunctie

Beweeg vrij zonder elleboogklachten


Elleboogklachten komen veel voor tijdens werp- en slagsporten of bij langdurige belasting met de hand/pols.

Klachten zijn meestal bewegings- en belasting afhankelijk en worden voornamelijk gezien tijdens veelvuldig computerwerk en sporten als tennissen en golfen. Klachten rondom het ellebooggewricht vallen dan ook vaak onder de termen ‘golferselleboog’ of ’tenniselleboog’. Deze termen geven de type klachten aan en kunnen dus ook aanwezig zijn als u niet sport.

Tennis- en golferselleboog

Zowel klachten van de golferselleboog en de tenniselleboog ontstaan meestal geleidelijk, er is veelal geen acute blessure aan vooraf gegaan. Klachten nemen veelal toe waardoor veel activiteiten in het dagelijks leven en sporten erg vervelend worden. Middels fysiotherapie en advies kunnen dit soort klachten goed worden behandeld, echter duurt het herstel vaak erg lang gezien het voornamelijk een peesirritatie betreft met een chronische karakter.

Tenniselleboog
  • Deze klachten presenteren zich aan de buitenkant van uw onderarm, ter plaatse van de elleboog
Golferselleboog
  • Deze klachten presenteren zich aan de binnenzijde van uw onderarm, ter plaatse van de elleboog
Behandelmethoden
  • Medical taping
  • Shockwave therapie
  • Oefentherapie
  • Dry needling
  • Advisering

Kom van je klachten af

Maak een afspraak

Voorkom dat klachten erger worden en laat ze controleren door een van onze ervaren fysiotherapeuten. Neem nu contact met ons op om een afspraak te plannen en werk samen met ons aan een oplossing voor jouw klachten. Door tijdig professionele hulp in te schakelen, kunnen we samen verdere complicaties voorkomen. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.