Elleboogblessures

Elleboogklachten komen veel voor tijdens werp en slagsporten of bij langdurige belasting met de hand/pols.

Klachten zijn meestal beweging- en belasting afhankelijk en worden voornamelijk gezien tijdens veelvuldig computerwerk en sporten als tennissen en golfen. Klachten rondom het ellebooggewricht vallen dan ook vaak onder de termen ‘golferselleboog’ of ’tenniselleboog’. Deze termen geven de type klachten aan en kunnen dus ook aanwezig zijn als u niet sport.

Tenniselleboog

Deze klachten presenteren zich aan de buitenkant van uw onderarm, ter plaatse van de elleboog.

Golferselleboog

Deze klachten presenteren zich aan de binnenzijde van uw onderarm, ter plaatse van de elleboog.

Zowel klachten van de golferselleboog en de tenniselleboog ontstaan meestal geleidelijk, er is veelal geen acute blessure aan vooraf gegaan. Klachten nemen veelal toe waardoor veel activiteiten in het dagelijks leven en sporten erg vervelend worden.

Middels fysiotherapie en advies kunnen dit soort klachten goed worden behandeld, echter duurt het herstel vaak erg lang gezien het voornamelijk een peesirritatie betreft met een chronische karakter.

Behandeling:

  • Medical taping
  • Oefentherapie
  • Massage
  • Dry needling
  • Advisering

Bij Neil terecht gekomen met een hardnekkige blessure in mijn arm. Het botvlies en de pees bij mijn elleboog bleken fors geirriteerd. Door een goede diagnose, de kundige behandelingen en oefeningen thuis ben ik eindelijk van mijn klachten af en kan ik weer pijnvrij sporten!