Ga naar de inhoud

Fysio2Fit opent nieuwe vestiging in Uithuizen! Bezoek de pagina

Echografie

Echografie

Wat is Echografie (MSU, musculoskeletale ultrasound)?

Echografie is een onderzoeksmethode die door de fysiotherapeut ingezet kan worden om een beter inzicht in de klachten te krijgen. Door middel van geluidsgolven wordt er op een simpele en pijnvrij manier in het lichaam gekeken om te beoordelen of er afwijkingen in weefsels te zien zijn. Voor zowel de fysiotherapeut als de patiënt geeft een echografisch onderzoek veel helderheid en inzicht in de ervaren klachten.

Echografie kan voor de volgende aandoeningen worden ingezet:
  • Peesklachten:, scheurtjes groot of kleine, irritaties, verkalkingen.
  • Spierklachten, beschadigingen in de spier
  • Gewrichten: banden, vocht, cystes.
  • Slijmbeurs: irritaties, overvulling.

Fysio2Fit heeft de beschikking over een state of the art echo systeem. De vooruitgang in de echografie wereld staat niet stil. Dit is goed te zien in de fantastische kwaliteit van de beelden die met deze echomachine te maken zijn. Door de zeer hoge kwaliteit, die wordt verkregen door diverse zeer ingewikkelde technieken, wordt het stellen van de juiste diagnose steeds nauwkeuriger. Er kunnen steeds kleinere structuren scherper worden gescand en de helderheid van het beeld stelt de cliënt zelf ook in staat te ontdekken wat er mis is

Tijdens een fysiotherapeutisch onderzoek kan het zijn dat wij niet helemaal zeker zijn welke structuren zijn aangedaan. Dit omdat een structuur dieper gelegen is of omdat het meerdere weefsels aangedaan zijn waardoor een complex klachtenbeeld is ontstaan.

Je kan tijdens het onderzoek vaak meekijken met de echo. Indien je vragen hebt beantwoorden wij deze graag. Na het onderzoek kan er meestal direct een uitspraak worden gedaan. De eventuele prognose zal in samenspraak met de behandelend therapeut worden gegeven, eventueel op een later tijdstip

Indien je aanvullend verzekerd bent valt een echografisch onderzoek onder de verzekering. Indien je niet aanvullend verzekerd bent verwijzen wij je naar onze tarievenlijst.

Maak een afspraak

Voorkom dat klachten erger worden en laat ze snel checken door een van onze ervaren fysiotherapeuten. Neem nu contact met ons op om een afspraak te plannen en werk samen met ons aan een oplossing voor jouw klachten. Door tijdig professionele hulp in te schakelen, kunnen we samen verdere complicaties voorkomen. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.