Rugklachten

Rugklachten zijn de meest voorkomende klachten van het menselijk lichaam. De rug is een stevig bouwwerk met botstukken, banden, spieren en pezen die belangrijk zijn voor onze stabiliteit. De lage rug is samen met het bekken het fundament van ons lichaam. Aan de andere kant moet er genoeg beweging zijn om onze dagelijkse activiteiten goed te kunnen uitvoeren.

Vaak treedt er door middel van overbelasting, stress of inactiviteit (pijn)klachten op in de rug.
Wanneer u last krijgt van uw rug moet het met 3-5 dagen weer overgaan. Mochten de klachten blijven aanhouden kunt u een afspraak maken met de manueel therapeut voor een onderzoek en behandeling.

Veelvoorkomende klachten zijn:

  • Hernia
  • Spit of lumbago
  • Klachten/ beperkingen van een facet gewricht
  • Geirriteerde tussenwervelschijf
  • Spierspanning of triggerpoints in de lage rug
  • Artrose van de wervelkolom

Ik ging met rugklachten naar Fysio2Fit. Na meerdere functietesten kreeg Neil het gevoel dat er wel eens meer aan de hand zou kunnen zijn. Hij reageerde dan ook zeer alert en verwees me zo spoedig mogelijk door naar de huisarts. Vervolgens stuurde de huisarts me direct door naar de neuroloog van het Martini voor nader onderzoek. Na een CT-scan kreeg ik te horen dat mijn klachten veroorzaakt werden als gevolg van een bloeduitstorting tussen de hersenvliezen (subduraal hematoom). Binnen enkele dagen werd ik door de neurochirurg geopereerd en is de bloeduitstorting verwijderd. Gelukkig waren we er op tijd bij en vervolgens heb ik me weer volledig kunnen herstellen.

Zowel door de huisarts als de medisch specialisten en de verpleegkundigen van het Martini kreeg ik meerdere malen te horen dat ik zeer blij mocht zijn met de adequate aanpak en snelle verwijzing van mijn fysio, lees Neil. Tot op de dag van vandaag ben ik Neil dan ook bijzonder dankbaar voor zijn alerte en deskundige behandeling en snelle doorverwijzing!

Voor nazorg van mijn rugklachten ben ik momenteel nog onder deskundige behandeling bij Albert.