Knieblessures

Knieklachten komen veel voor in het dagelijks leven en tijdens sporten. Klachten kunnen variëren van acute letsels, overbelastingsblessures tot slijtage in de knie. Tijdens acute sportblessures zijn meestal de kniebanden, menisci of kruisbanden aangedaan. De meeste knieklachten die niet acuut ontstaan zijn klachten van de knieschijf (soms in relatie met de groei) en/of peesirritaties rond de knie.

Het kniegewicht is zeer goed trainbaar bij veel verschillende klachten gezien de kracht en stabiliserende functie van de spier en peesstructuren rondom de knie.

Jumpersknee

Een jumpersknee (springersknie) is een irritatie van de kniepees, dit is de pees die tussen de knieschijf (onderzijde) en het onderbeen ligt. Deze peesirritatie kan op verschillende plaatsen ontstaan. Indien de irritatie op de aanhechting van de knieschijf gevonden wordt (apex) spreken we van apexitis, indien de irritatie in de pees gelegen is, dan spreken we van een jumpersknee (springersknie). De aandoening wordt veroorzaakt door overbelasting van de pees, veelal gezien bij sporten met een explosief karakter. De oorzaak is lokale overbelasting. Onderliggende oorzaken kunnen zijn: Verminderde heupfunctie, heupkracht, enkelinstabiliteit, knie- en voetstand.

Behandeling:

Afhankelijk van in welk stadium deze klacht zich bevindt en wat de oorzaak van het ontstaan van de klachten is wordt het behandelplan bepaald. Deze klacht kan het best worden behandeld middels specifieke krachtoefeningen van de knie (excentrisch trainen).

  Bij Neil terecht gekomen met een hardnekkige blessure in mijn arm. Het botvlies en de pees bij mijn elleboog bleken fors geirriteerd. Door een goede diagnose, de kundige behandelingen (geen pretje) en oefeningen thuis ben ik eindelijk van mijn klachten af!

  Na een zware enkelblessure heb ik zaterdag voor het eerst weer een wedstrijd kunnen voetballen na 4 maanden. Dit dankzij Fysio2Fit! Dankzij de goede behandelingen en trainingen sta ik weer op het veld zonder pijn!

  Een half jaar geleden heb ik een zware operatie aan mijn enkelbanden gehad na veel blessureleed aan mijn enkel. Door de sportgerichte behandelingen bij Fysio2Fit kan ik na 2 jaren eindelijk weer op niveau voetballen bij vv Winsum 1!

  Met volleyballen gestopt na 2 jaren aanhoudende knieklachten. Fysiotherapie heeft mij voorheen niet geholpen. Door Neil zijn behandelingen zijn mijn knieën veel sterker geworden en kan ik alles weer doen zonder pijnklachten! Ik ga nu Hockeyen, zin in!

  Na 4 jaar een 10 banenkaart te hebben gehad bij fysiotherapeuten voor rugklachten ben ik terecht gekomen bij Fysio2Fit. Hier wisten ze snel waar mijn pijnklachten vandaan kwamen en zijn we gericht aan de slag gegaan. Door zijn eveneens gerichte rek oefeningen icm de fysiotherapie kan ik weer eindelijk bewegen zonder rugklachten.

  Ik begon het tennisseizoen erg ongelukkig met een peesirritatie in mijn schouder. Geen competitie dacht ik… Echter met de behandelingen van Neil en de oefeningen kon ik 6 weken later weer tennissen en heb zelfs 3 competitiewedstrijden gespeeld!