Onderbeenblessures

Onderbeen blessures komen veel voor bij sporters. Hierbij kan het een irritatie zijn van verschillende structuren of een scheuring van bepaalde pezen/spieren. Loop vooral niet te lang door met deze klachten en zorg dat u tijdig wordt behandeld.

Klachten in het onderbeen waar de fysiotherapeut u goed bij kan helpen:

  • Scheenbeenklachten
  • Achillespeesirritatie
  • Achillespees scheuringen
  • Kuitblessures
  • Peesirritaties

Scheenbeenklachten

Klachten van het scheenbeen komen veel voor bij sporten waarbij veel wordt hardgelopen. Aan de binnenzijde van het scheenbeen ligt het scheenbeenvlies, aan dit beenvlies hechten de diepe kuitspieren vast. Indien het scheenbeenvlies overbelast raakt kan dit voor veel pijn en ongemak zorgen tijdens sport en dagelijks functioneren. We spreken dan van scheenbeenvliesontsteking, shin splints of MTSS  ofwel het mediale tibiale stress syndrome. Mediaal (binnenzijde) tibiaal (scheenbeen) stress (overmatige spanning) syndrome (aandoening) geeft al aan dat er teveel spanning op het beenvlies ontstaat of is ontstaan.

Tijdens MTSS ontstaat er een actieve irritatie, soms ontsteking van het beenvlies welke bij hardlopen veelal veel pijn oplevert en sporten in veel gevallen niet mogelijk is. Rust en gerichte oefeningen is in eerste instantie de enige oplossing bij deze hardnekkige klachten. Het herstel kan soms maanden tot een jaar duren. Indien slecht met de klachten omgegaan wordt kunnen klachten toenemen of jaren aanhouden, raadpleeg dus tijdig de sportfysiotherapeut!

Is een irritatie van het scheenbeenvlies. Klachten uiten zich aan de binnenzijde van het onderbeen. Hierbij kan het been warm en pijnlijk aanvoelen. Dit komt door de ontsteking die actief is. De klachten kunnen veroorzaak worden door verkeerd schoeisel of te langdurige belasting op de onderbenen.

Behandeling:

  • Oefentherapie kuitspieren en voetspieren
  • Medical taping
  • Dry needling kuitspieren
  • Massage kuit en onderbeenspieren
  • Podologie (slechte voetenstand is de grootste risicofactor)

Bij Neil terecht gekomen met een hardnekkige blessure in mijn arm. Het botvlies en de pees bij mijn elleboog bleken fors geirriteerd. Door een goede diagnose, de kundige behandelingen (geen pretje) en oefeningen thuis ben ik eindelijk van mijn klachten af!

Na een zware enkelblessure heb ik zaterdag voor het eerst weer een wedstrijd kunnen voetballen na 4 maanden. Dit dankzij Fysio2Fit! Dankzij de goede behandelingen en trainingen sta ik weer op het veld zonder pijn!

Een half jaar geleden heb ik een zware operatie aan mijn enkelbanden gehad na veel blessureleed aan mijn enkel. Door de sportgerichte behandelingen bij Fysio2Fit kan ik na 2 jaren eindelijk weer op niveau voetballen bij vv Winsum 1!

Met volleyballen gestopt na 2 jaren aanhoudende knieklachten. Fysiotherapie heeft mij voorheen niet geholpen. Door Neil zijn behandelingen zijn mijn knieën veel sterker geworden en kan ik alles weer doen zonder pijnklachten! Ik ga nu Hockeyen, zin in!

Na 4 jaar een 10 banenkaart te hebben gehad bij fysiotherapeuten voor rugklachten ben ik terecht gekomen bij Fysio2Fit. Hier wisten ze snel waar mijn pijnklachten vandaan kwamen en zijn we gericht aan de slag gegaan. Door zijn eveneens gerichte rek oefeningen icm de fysiotherapie kan ik weer eindelijk bewegen zonder rugklachten.

Ik begon het tennisseizoen erg ongelukkig met een peesirritatie in mijn schouder. Geen competitie dacht ik… Echter met de behandelingen van Neil en de oefeningen kon ik 6 weken later weer tennissen en heb zelfs 3 competitiewedstrijden gespeeld!