Ga naar de inhoud

Vanaf 22 juli t/m 1 sept hebben wij een zomerrooster, check de updates Meer info

Onze werkwijze

Onze werkwijze

Fysio2Fit maakt veel gebruik van oefentherapie, bij de meeste blessures zorgt dit namelijk voor het beste herstel. De oefeningen bestaan voornamelijk uit functionele training. Functionele training is training zonder apparatuur, waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van losse oefenmaterialen en het eigen lichaamsgewicht. Deze manier van oefenen komt het dichtste bij de dagelijkse activiteiten, waardoor het effect van de therapie groter zal zijn.

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak fysiotherapie worden eerst alle relevante gegevens van de cliënt genoteerd welke benodigd zijn voor vergoeding bij de zorgverzekeraar. Vervolgens starten we met de screening.

Screening

Als je zonder verwijzing van de arts komt zal een screening plaatsvinden om te beoordelen of je bij de fysiotherapeut op de juiste plek bent of dat je toch eerst moet worden gezien door een arts. Indien de fysiotherapeut de beoordeling maakt dat fysiotherapie is geïndiceerd wordt overgegaan naar de intake.

Intake

De intake is een vraaggesprek (anamnese) waarin de ervaren problemen van de cliënt en het ontstaan van de klachten in kaart worden gebracht. De hulpvraag van de cliënt komt duidelijk naar voren.

Onderzoek

Tijdens het lichamelijke onderzoek worden veelal actieve als passieve testen gecombineerd om de aanwezige klachten en de onderliggende oorzaak van de klachten te achterhalen. In combinatie met het vraaggesprek wordt een fysiotherapeutische diagnose geformuleerd.

Indien de klacht binnen het domein van de fysiotherapeut valt wordt een afspraak gemaakt voor de eerste behandeling. Indien de klacht buiten het domein van de fysiotherapeut valt wordt de cliënt terugverwezen naar de huisarts.

Maak een afspraak

Voorkom dat klachten erger worden en laat ze snel checken door een van onze ervaren fysiotherapeuten. Neem nu contact met ons op om een afspraak te plannen en werk samen met ons aan een oplossing voor jouw klachten. Door tijdig professionele hulp in te schakelen, kunnen we samen verdere complicaties voorkomen. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.