Ga naar de inhoud

Vanaf 22 juli t/m 1 sept hebben wij een zomerrooster, check de updates Meer info

Vergoedingen Fysiotherapie

Wat vergoed de zorgverzekeraar?

Dit is natuurlijk per individu verschillend, wij leggen het graag aan je uit!

Kosten zorgverzekering

Er bestaan 2 soorten zorgverzekeringen; de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. Een basisverzekering is in Nederland verplicht, een aanvullende verzekering is een keuze. Je kunt onderstaand lezen wat deze zorgverzekeringen betekenen voor de vergoedingen fysiotherapie.

Basisverzekering

De eerste 18 behandelingen voor personen onder de 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering, hiervoor is geen aanvullende verzekering nodig.

Vanaf het 18e jaar vergoedt geen enkele basisverzekering fysiotherapie. Alleen in het geval van een aantal chronische aandoeningen (bv. bij een operatie) vergoedt de basisverzekering fysiotherapie, maar pas vanaf de 21ste behandeling. De eerste 20 behandelingen komen in het geval van zo’n chronische aandoening vanuit de aanvullende zorgverzekering, heb je geen aanvullende zorgverzekering? Dan zijn de kosten van de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening.

We geven je even een voorbeeld: jij hebt een operatie gehad en hebt fysiotherapie nodig voor je herstel. Jij hebt 6 fysio-behandelingen in jouw aanvullende pakket. Jij krijgt dan 6 vergoed uit je aanvullende verzekering en zal dan nog 14 behandelingen zelf moeten betalen voordat je overgaat in een chronische aandoening. Bij de 21ste behandeling zal in het geval van revalidatie na een operatie als chronisch worden gezien en zal het worden vergoed vanuit de verzekeraar.

Aanvullende zorgverzekering

Om vanaf 18 jaar reguliere fysiotherapie (geen chronische aandoening) vergoed te krijgen is een aanvullende verzekering nodig. In jouw polis kun je nazien hoeveel behandelingen je in je pakket hebt. Heb je hier verdere vragen over? Neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar.

DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie)

Sinds 2006 kun je zonder verwijzing van de arts naar de fysiotherapeut. Alleen voor eerder genoemde chronische aandoeningen heb je een verwijzing nodig van de arts of specialist.

Contracten

Fysio2Fit heeft met nagenoeg alle zorgverzekeraars een contract, declaraties worden hierdoor meteen door Fysio2Fit ingediend bij jouw zorgverzekeraar en rechtstreeks vergoedt indien jouw polis dekking geeft voor fysiotherapie. We hebben met de volgende verzekeraars geen contract: ENO (Salland en Zorgdirect), EuCare (Caresq en Aevitae), CZ (Ohra en Nationale Nederlanden en Zorg en Zekerheid.

Indien wij geen contract hebben met jouw zorgverzekeraar betekend dit niet dat je niet bij ons terecht kunt, veelal kun jij de factuur indienen bij je zorgverzekeraar en wordt er een percentage van vergoed. Dit is afhankelijk van hun gestelde eisen en de inhoud van jouw aanvullende pakket. Heb jij vragen over wat jouw zorgverzekeraar vergoed? Neem hiervoor contact op met jouw verzekeraar.

Eigen verantwoordelijkheid

Als patiënt heb je de verantwoordelijkheid om te begrijpen welke vergoedingen je zorgverzekering biedt voor fysiotherapie. Dit omvat het kennen van de dekking, het aantal behandelingen dat wordt vergoed en eventuele eigen risico’s of eigen bijdragen die van toepassing zijn. Wij als fysiotherapeuten hebben geen directe controle over jouw behandelingen die worden vergoed. Soms wijzigt dit of kunnen wij dit niet in zijn totaal inzien omdat je wellicht ook een bezoek hebt gebracht bij een andere fysiotherapeut. Wel kunnen onze fysiotherapeuten advies geven om het meeste uit je vergoedingen te halen door het opstellen van het behandelplan aan de hand van jouw beschikbare behandelingen.

Het is te allen tijde de verantwoordelijkheid van de patiënt zelf of zijn of haar behandeling wel of niet wordt vergoed.

Voor meer informatie en het nagaan van de vergoedingen voor fysiotherapie zijn deze te vinden via de zorgwijzer.

Kom van je klachten af

Maak een afspraak

Voorkom dat klachten erger worden en laat ze snel checken door een van onze ervaren fysiotherapeuten. Neem nu contact met ons op om een afspraak te plannen en werk samen met ons aan een oplossing voor jouw klachten. Door tijdig professionele hulp in te schakelen, kunnen we samen verdere complicaties voorkomen. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.