Ga naar de inhoud

Tarieven fysiotherapie

Tarieven Fysiotherapie 2024

Zitting fysiotherapie

€ 38,50

Screening

€ 20,50

Intake en onderzoek na screening

€ 52,50

Intake en onderzoek na verwijzing

€ 50,00

Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek

€ 56,00

Toeslag voor uitbehandeling (aan huis)

€ 12,50

Verstrekte verband- en hulpmiddelen (b.v. enkeltaping)

€ 7,50

Medical taping, eenmalig (exclusief tarief behandeling)

€ 5,00

Medical tape, aanschaf rol

€ 10,00

Medische rapportage

€ 30,00

Gecompliceerde medische rapportage

€ 80,00

Niet nagekomen afspraak (Afmelden minimaal 24 uur van ter voren)

€ 25,50

Meer informatie

Heb jij een vraag of wil je wellicht net even wat meer informatie over onze tarieven? We hopen je antwoord te kunnen geven op je vragen. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Hiervoor verwijzen we je graag naar de pagina van de Rijksoverheid.

Een verwijzing is niet nodig voor fysiotherapie.

Heb je een aandoening, klacht of blessure waarmee een fysiotherapeut je misschien kan helpen? In de meeste gevallen hoef je dan niet eerst naar je (huis)arts. Je kunt meteen contact opnemen met een fysiotherapeut. Soms heb je wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld als je naar een fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat.

Deze lijst is opgesteld door de overheid. Op de lijst staan chronische aandoeningen (bijvoorbeeld artrose) die vergoed worden vanuit de basisverzekering. Ook voor jongeren onder de 18 jaar wordt veel vergoed vanuit de basisverzekering.

Het kan zijn dat wij geen contract hebben met jouw zorgverzekeraar. Wij zullen de factuur naar jou sturen. Jij zult deze zelf moeten indienen bij je verzekeraar om dit (voor een deel) vergoed te krijgen. Heb je vragen over welke tarieven jouw zorgverzekeraar hanteert? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar; dit kunnen wij niet inzien.

Wij hebben geen contract met ENO, EuCare, CZ, Zorg en Zekerheid en hun onderliggende subverzekeraars.

Voor vragen over je factuur kun je ons het beste mailen. Wij zijn te bereiken op info@fysio2fit.nl.

Als jij niet verzekerd bent voor fysiotherapie sturen wij je een factuur. Deze facturering vind maandelijks plaats. Voorbeeld: Behandelingen van de maand januari worden in februari gefactureerd.

De factuur sturen wij doorgaans via de mail. Soms komt het nog voor dat iemand geen mailadres heeft, dan zullen wij het postadres gebruiken. De factuur dient binnen 14 dagen betaald te worden onder vermelding van het factuurnummer. Deze is te vinden op je factuur.

Bij de 1e aanmelding zijn wij wettelijk verplicht jouw identiteit vast te stellen middels identiteitsbewijs. Ook verzoeken wij je een handdoek mee te nemen.

Wettelijk is de therapeut verplicht om bij aanvang van een behandeltraject een intake en onderzoek na verwijzing of een screening, intake en onderzoek uit te voeren. Deze afspraak wordt vergoedt door de verzekeraar indien je hiervoor (voldoende) verzekerd bent, anders gelden er voor deze afspraak onze particuliere tarieven.

Is het langer dan 3 maanden geleden dat jij een afspraak bij ons hebt gehad, dan is jouw dossier gesloten. We zijn verplicht dan weer een intake uit te voeren voor jouw klachten. Het is helaas dus niet mogelijk dat als jij na 4 maanden bij ons langs komt voor dezelfde klacht om de intake te omzeilen.

Kom van je klachten af

Maak een afspraak

Voorkom dat klachten erger worden en laat ze snel checken door een van onze ervaren fysiotherapeuten. Neem nu contact met ons op om een afspraak te plannen en werk samen met ons aan een oplossing voor jouw klachten. Door tijdig professionele hulp in te schakelen, kunnen we samen verdere complicaties voorkomen. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.