Ga naar de inhoud

Vanaf 22 juli t/m 1 sept hebben wij een zomerrooster, check de updates Meer info

Nekklachten

Deskundige begeleiding voor een gezonde nek

Beweeg vrij zonder nekklachten

Nekklachten komen frequent voor. De nek is een belangrijk onderdeel van het lichaam en verbonden met de schedel. De nek is opgebouwd uit 7 nekwervels, deze zit vast met stevige gewrichtsbanden en spieren en pezen die bescherming en steun geven. De nek geeft doorgang aan zenuwen en bloedvaten naar de rest van het lichaam. Hierdoor treden er bij klachten aan de nek geregeld hoofdpijn of uitstraling naar de armen op.

Oorzaken van nekklachten

De meest voorkomende oorzaak van nekklachten is stress, dit leidt vaak tot spierspanning van de nekspieren. Andere oorzaken zijn houding of inactiviteit door langdurig zitten, veel gebruik maken van telefoon of tablet. Wanneer u last krijgt van u nek kunt u een afspraak maken met de fysiotherapeut. Samen kan er gekeken worden waar het probleem vandaan komt. Met specifieke behandeltechnieken kan de nek weer in beweging komen.

Veel voorkomende nekklachten
  • Nekpijn door spierspanning of triggerpoints
  • Hernia
  • Cervicale brachialgie
  • Spanningshoofdpijn
  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten

Kom van je klachten af

Maak een afspraak

Voorkom dat klachten erger worden en laat ze controleren door een van onze ervaren fysiotherapeuten. Neem nu contact met ons op om een afspraak te plannen en werk samen met ons aan een oplossing voor jouw klachten. Door tijdig professionele hulp in te schakelen, kunnen we samen verdere complicaties voorkomen. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.