Nekklachten

Nekklachten en schouderklachten komen frequent voor. De nek is een belangrijk onderdeel van het lichaam en verbonden met de schedel. De nek is opgebouwd uit 7 nekwervels, zit vast met stevige gewrichtsbanden en spieren en pezen die bescherming en steun geven. De nek geeft doorgang van zenuwen en bloedvaten naar de rest van het lichaam. Hierdoor treden er bij klachten aan de nek geregeld hoofdpijn of uitstraling naar de armen op.

De meest voorkomende oorzaak van nekklachten is stress, dit leidt vaak tot spierspanning van de nekspieren. Andere oorzaken zijn houding of inactiviteit door langdurig zitten, veel gebruik maken van telefoon of tablet. Wanneer u last krijgt van u nek kunt u een afspraak maken met de manueel therapeut. Samen kan er gekeken worden waar het probleem vandaan komt. Met specifieke behandeltechnieken kan de nek weer in beweging komen.

Veel voorkomende klachten zijn:

  • Nekpijn door spierspanning of triggerpoints
  • Hernia
  • Acute torticollis
  • Cervicale brachialgie
  • Spanningshoofdpijn
  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten

Bij Neil terecht gekomen met een hardnekkige blessure in mijn arm. Het botvlies en de pees bij mijn elleboog bleken fors geirriteerd. Door een goede diagnose, de kundige behandelingen (geen pretje) en oefeningen thuis ben ik eindelijk van mijn klachten af!

Christiaan Eleveld
Christiaan EleveldFitness & Voetbal

Na een zware enkelblessure heb ik zaterdag voor het eerst weer een wedstrijd kunnen voetballen na 4 maanden. Dit dankzij Fysio2Fit! Dankzij de goede behandelingen en trainingen sta ik weer op het veld zonder pijn!

Berber HokwerdaVoetbalster vv Winsum Vrouwen 1

Een half jaar geleden heb ik een zware operatie aan mijn enkelbanden gehad na veel blessureleed aan mijn enkel. Door de sportgerichte behandelingen bij Fysio2Fit kan ik na 2 jaren eindelijk weer op niveau voetballen bij vv Winsum 1!

Joshua van DijkVoetballer vv Winsum 1

Met volleyballen gestopt na 2 jaren aanhoudende knieklachten. Fysiotherapie heeft mij voorheen niet geholpen. Door Neil zijn behandelingen zijn mijn knieën veel sterker geworden en kan ik alles weer doen zonder pijnklachten! Ik ga nu Hockeyen, zin in!

Carlijn EngelsmanVolleybal/Hockey

Na 4 jaar een 10 banenkaart te hebben gehad bij fysiotherapeuten voor rugklachten ben ik terecht gekomen bij Fysio2Fit. Hier wisten ze snel waar mijn pijnklachten vandaan kwamen en zijn we gericht aan de slag gegaan. Door zijn eveneens gerichte rek oefeningen icm de fysiotherapie kan ik weer eindelijk bewegen zonder rugklachten.

Nico de VriesFutsal Winsum

Ik begon het tennisseizoen erg ongelukkig met een peesirritatie in mijn schouder. Geen competitie dacht ik… Echter met de behandelingen van Neil en de oefeningen kon ik 6 weken later weer tennissen en heb zelfs 3 competitiewedstrijden gespeeld!

Manon van Olst
Manon van OlstTennister, TC Winsum

Het is tijdelijk niet mogelijk om een afspraak te maken voor fysiotherapie via de website. Excuses voor het ongemak.