ZwangerFit & MamaFit

ZwangerFit De ZwangerFit lessen zijn voor dames vanaf 3 maanden zwangerschap tot aan de bevalling. Er zal eerst een intake plaatsvinden om de beginsituatie van de zwangere vast te stellen waarbij eventuele klachten besproken kunnen worden. Ook worden hierbij de contra-indicaties voor het trainen uitgesloten om zeker te zijn van de veiligheid van het sporten voor de zwangere. Eventueel zal er hierbij een overleg plaatsvinden met de verloskundige. Vervolgens wordt er gekeken naar het begin niveau van sporten van de zwangere om te bepalen of zij direct kan deelnemen aan de groepslessen of dat één op één begeleiding gewenst is. Deze begeleiding zal dan onder fysiotherapie vallen. MamaFit Voor de MamaFit lessen zijn dames na 4 tot 6 weken tot 1 jaar na de bevalling welkom voor het trainen om het fysieke welzijn te verbeteren. Je bent uiteraard ook welkom bij de MamaFit lessen als je niet hebt deelgenomen aan de ZwangerFit lessen. Ook dan zal eerst een intake gepland worden om de bevalling en bijzonderheden te kunnen bespreken. Dan zal ook worden gekeken naar het lichamelijk functioneren om te bepalen wat verstandig is in het hervatten van de trainingen.

Goed om te weten:

De groepslessen zullen gemengd plaatsvinden. Dit betekent dat zowel zwangere als pas bevallen mama’s samen in één groep zitten tijdens het trainen. Hierdoor kan je veel van elkaar leren door het uitwisselen van ervaringen. Daarnaast zal er worden gedifferentieerd tijdens oefeningen zodat een ieder op haar eigen niveau kan trainen. We werken met kleine groepen!

Eén op één begeleiding

Indien uit de intake is gebleken dat de vrouw niet kan of wil deelnemen aan de groepslessen, is er de mogelijkheid om binnen de fysiotherapie één op één begeleiding te krijgen. Wanneer je als zwangere of pas bevallen mama namelijk klachten hebt die jouw belemmeren, kan het wenselijk zijn om te starten met fysiotherapie. Daarnaast kan het zijn dat groepslessen je niet aanspreken en je daarom liever één op één begeleiding wil krijgen. Dit is uiteraard geen probleem, let er dan wel op dat fysiotherapie valt onder je aanvullende verzekering. De één op één begeleiding kan bij verschillende type klachten van de rug-, heup-, lies- en/of bekkenregio. Indien bij de intake naar voren komt dat de klachten zich inwendig bevinden, kan het zijn dat je wordt doorverwezen naar een bekkenfysiotherapeut. Tijden en tarieven groepssessies

 • Elke maandag van 16.45 – 17.30 uur
 • Intake €35,- of vanuit vergoeding fysiotherapie
 • De 1 op 1 sessies worden in onderling overleg afgesproken
 • Strippenkaart 10x €130,-, strippenkaart 20x €230,- (vooraf te voldoen)
 • Inclusief gebruik weerstandsband en oefenmat
 • Zelf aan te schaffen: oefenbal en eventueel matje voor thuis
 • 20% korting op de workshops
 • Tip: oefenmatten en ballen zijn in veel soorten en prijzen, we hebben voor jou een bal en mat geselecteerd (klik op de bal of mat), een eigen keuze is uiteraard prima.

Er zijn een aantal verzekeringen die zwangerschapscursussen vergoeden. Kijk voor meer informatie hierover klik HIER Aanmelden voor ZwangerFit en MamaFit kan door te bellen naar Fysio2Fit (0595-442161) of te mailen naar info@fysio2fit.nl

Workshops Naast de fysieke trainingen, zullen er ook interactieve workshops plaatsvinden. Het is ook mogelijk om alleen bij de workshops aanwezig te zijn zonder de fysieke trainingen te volgen. Bij een workshop wordt een specifiek onderwerp rondom zwangerschap, bevallen of kraamperiode besproken. Dit is een goed moment om extra kennis van dit onderwerp te krijgen en om al je vragen te kunnen stellen en te bespreken met andere lotgenoten. Onderwerpen workshops:

 • Workshop 1
  • Deel 1: Fysiologie; houding en bekkenbodem
  • Deel 2; Start bevalling; ontsluitingsperiode + ademhalingstechnieken
  • Deel 3; Uitdrijvingsperiode; perstechnieken
 • Workshop 2:
  • Deel 1; De geboorte, bevallingswijzer (plan) maken + eventuele complicaties
  • Deel 2; Kraambed
  • Deel 3; Partnersessie*

*Bij één van de workshops is er overigens de mogelijkheid om je partner mee te nemen. Dit mag uiteraard ook een ander familielid of vriend(in) zijn, waarvan jij het zelf belangrijk vind dat ze op de hoogte zijn van alles rondom de zwangerschap en bevalling. Bij een partnersessie wordt dan ook besproken welke rol deze persoon voor jou kan spelen, zodat ze jou kunnen ondersteunen in dit proces. Tijden en tarieven workshops

 • De workshops worden meermalen per jaar aangeboden (data volgens nog op onze website en socials!)
 • De workshops zullen plaatsvinden op vrijdagmiddag van 13.00 – 17.00 uur.
 • Tarieven;
  • € 49,- losse workshop
  • € 85,- combi, workshop 1 en 2
  • Deelnemers aan de zwangerfit of mamafit sessies ontvangen 20% korting op de workshops

Aanmelden voor de workshops kan door te bellen naar Fysio2Fit (0595-442161) of te mailen naar info@fysio2fit.nl

Bij Neil terecht gekomen met een hardnekkige blessure in mijn arm. Het botvlies en de pees bij mijn elleboog bleken fors geirriteerd. Door een goede diagnose, de kundige behandelingen (geen pretje) en oefeningen thuis ben ik eindelijk van mijn klachten af!

Na een zware enkelblessure heb ik zaterdag voor het eerst weer een wedstrijd kunnen voetballen na 4 maanden. Dit dankzij Fysio2Fit! Dankzij de goede behandelingen en trainingen sta ik weer op het veld zonder pijn!

Een half jaar geleden heb ik een zware operatie aan mijn enkelbanden gehad na veel blessureleed aan mijn enkel. Door de sportgerichte behandelingen bij Fysio2Fit kan ik na 2 jaren eindelijk weer op niveau voetballen bij vv Winsum 1!

Met volleyballen gestopt na 2 jaren aanhoudende knieklachten. Fysiotherapie heeft mij voorheen niet geholpen. Door Neil zijn behandelingen zijn mijn knieën veel sterker geworden en kan ik alles weer doen zonder pijnklachten! Ik ga nu Hockeyen, zin in!

Na 4 jaar een 10 banenkaart te hebben gehad bij fysiotherapeuten voor rugklachten ben ik terecht gekomen bij Fysio2Fit. Hier wisten ze snel waar mijn pijnklachten vandaan kwamen en zijn we gericht aan de slag gegaan. Door zijn eveneens gerichte rek oefeningen icm de fysiotherapie kan ik weer eindelijk bewegen zonder rugklachten.

Ik begon het tennisseizoen erg ongelukkig met een peesirritatie in mijn schouder. Geen competitie dacht ik… Echter met de behandelingen van Neil en de oefeningen kon ik 6 weken later weer tennissen en heb zelfs 3 competitiewedstrijden gespeeld!