Manuele therapie

Momenteel zijn wij nog op zoek naar een manueel therapeut. U kunt wel terecht bij een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten, zij kunnen u helpen bij het in kaart brengen van uw klachten.

Klachten aan de wervelkolom komen veelvuldig voor. Een stijve nek of pijn in de lage rug zijn klachten die kunnen voorkomen door te zware belasting en/of stress. Tevens is inactiviteit door het vele zitten is een veel voorkomend probleem waardoor rugklachten kunnen ontstaan.

De manueel therapeut heeft een 3 jarige opleiding gevolgd na de opleiding fysiotherapie. Door middel van specifiek onderzoek kan het probleemgebied in kaart worden gebracht.

De manueel therapeut is op fysiotherapeutisch gebied de specialist als het gaat om nek en rugklachten. De rugklachten worden behandeld met specifieke mobilisaties of manipulaties. De handelingen worden uitgevoerd om het gewricht weer in beweging te zetten. Hierdoor zorgt manuele therapie veelal voor een snelle pijnvermindering en zal er meteen een functieverbetering op kunnen treden.
Voor de volgende klachten kunt u terecht bij de manueel therapeut:

  • Hoofdpijn en nekklachten
  • Nekpijn en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • Heup, SI en bekken gerelateerde klachten

Intake: snel duidelijkheid

Na een screening bestaat je eerste afspraak uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de manueel therapeut vragen over de klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan zijn en wanneer ze toenemen of verminderen.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut de houding en bewegingen beoordeelt en de gewrichten onderzoekt. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van de klachten zitten. Samen met de patiënt beslist de manueel therapeut of manuele therapie zinvol is. Is dat niet het geval, dan bespreekt de manueel therapeut met de patiënt een aanpak voor de verdere behandeling. Zo wordt direct duidelijk na de eerste afspraak wat het vervolg is.

Bij Neil terecht gekomen met een hardnekkige blessure in mijn arm. Het botvlies en de pees bij mijn elleboog bleken fors geirriteerd. Door een goede diagnose, de kundige behandelingen (geen pretje) en oefeningen thuis ben ik eindelijk van mijn klachten af!

Na een zware enkelblessure heb ik zaterdag voor het eerst weer een wedstrijd kunnen voetballen na 4 maanden. Dit dankzij Fysio2Fit! Dankzij de goede behandelingen en trainingen sta ik weer op het veld zonder pijn!

Een half jaar geleden heb ik een zware operatie aan mijn enkelbanden gehad na veel blessureleed aan mijn enkel. Door de sportgerichte behandelingen bij Fysio2Fit kan ik na 2 jaren eindelijk weer op niveau voetballen bij vv Winsum 1!

Met volleyballen gestopt na 2 jaren aanhoudende knieklachten. Fysiotherapie heeft mij voorheen niet geholpen. Door Neil zijn behandelingen zijn mijn knieën veel sterker geworden en kan ik alles weer doen zonder pijnklachten! Ik ga nu Hockeyen, zin in!

Na 4 jaar een 10 banenkaart te hebben gehad bij fysiotherapeuten voor rugklachten ben ik terecht gekomen bij Fysio2Fit. Hier wisten ze snel waar mijn pijnklachten vandaan kwamen en zijn we gericht aan de slag gegaan. Door zijn eveneens gerichte rek oefeningen icm de fysiotherapie kan ik weer eindelijk bewegen zonder rugklachten.

Ik begon het tennisseizoen erg ongelukkig met een peesirritatie in mijn schouder. Geen competitie dacht ik… Echter met de behandelingen van Neil en de oefeningen kon ik 6 weken later weer tennissen en heb zelfs 3 competitiewedstrijden gespeeld!